Olle & Arne, Arne från Hallabro, Håkan Robertsson, Magnus Bejmar    
       
           
   
Bild: Olle&Arne  
   
           
   

 


Fredagen den 28 december 2001

Olle och Arne med ny fullträff

Det är bara att sträcka ut handen och håva in godsakerna. Exempelvis Helges Gurkor!

Visst håller den berättelsen som fartfyllt, musikaliskt extranummer från krogshowen. Speciellt när radarparet Olle och Arne från Hallabro är i farten.

-Vi har liksom inte planerat in något extra, tvinades Håkan Robertsson erkänna när han och Magnus Bejmar svarade för en efterlängtad comeback i Ronneby.

Precis som satsningen för fem år sedan blev annandagens premiär på Ronneby Brunn, med en till stora delar nyproducerad underhållning, en klockren fullträff.

"Toppen" hördes spontant när publiken, mellan skratt och applåder, fick en chans att hämta andan och summera.

Showen, i två delar, bjöd på såväl rapp och innehållsrik dialog kring händelser på det lokala planet som musikaliska godbitar.

Klaus-Göran Ohlsson...
Kulturreporter...

 


 

SYDÖSTRAN 27/12 1996

Julshowen bjöd många skratt, mycket fniss och lite allvar.

RONNEBY . Det blev många skratt, mycket fniss och lite allvar när Olle & Arne hade premiär på sin julshow på Magasinet i går kväll. Magnus Bejmar och Håkan Robertsson gjorde en rejäl arbetsinsats. Två timmar på scenen.
 
Olle & Arne är tillbaka på scenen. Ronnebypubliken har mött dem förr och och verkade glada över att ha dem tillbaka. Ur var sitt paket packade Olle upp sin välanvända slipover och Arne sin slitstarka träningsoverallsjacka och herrarna kunde påbörja sina reflektioner om Ronneby och landet i övrigt. Tvära kast mellan problem med larmnumret, skillnaden mellan män och kvinnor och ungdomars språkvanor levererades från scenen.
 
Idéer och uppslag saknas inte. Och Olle & Arne verkar stortrivas. Detsamma gäller herrarna Bejmar och Robertsson. Även de finns på scenen. Robertsson sjunger bra och Bejmar visa upp sina talanger som ståuppkomiker. Han berättar om hur det är att flytta upp till storstan Stockholm. Något som har såväl för- som nackdelar.
 
Mycket i showen väcker skratt och fnissningar till liv, somligt är fyndigt och något är tänkvärt. En del sexskämt blir det som väntat, men de tar inte överhand. Inget är heller särskilt plumpt och det är bra. På scenen finns också musikerna, far och son, Thomas Lähdet och Johan Ådahl, på klaviatur och bas.
 
Det är en fartfylld show, som kanske tjänar på att kortas något. Vad som eventuellt ska bort har undertecknad ingen klar uppfattning om. Tveksamt är det dock om husorganet kommer att ta till sig tipset för att frächas upp. Tror knappast det, men tack ändå.

Gunilla Brimberg--


Blekinge Läns Tidning 27/12 1996

Olle och Arne höll ångan uppe

RONNEBY. Hallbroiterna och tölparna Olle och Arne drog sin julshow med ångan uppe. Inte en minuts tomgång. Rappt och hejdlöst. Magnus Bejmar och Håkan Robertsson kan också växla från det grovkorninga till det finstämda.

Återkomsten på Café Magasinet i en mer intim och tät miljö än revyscenen på gamla teatern. Drygt två timmar på scenen utan medaktörer är krävande. Det räcker inte att rida på en efterlängtad come back. Publiken tröttnar lätt om skämten glider över till jargong och halvdåliga vitsar.

Men dom fallgroparna undvek Magnus Bejmar och Håkan Robertsson skickligt och slipat. Showen var genomarbetad och genomtänkt. Utan att för den skull lägga band på improviserade infall och repliker födda i stunden. Styrkan är det lokala och vardagliga. Olle och Arne är inte ofta i stan men när de kommer dit iakttar de skarpögt. De driver friskt och hejdlöst med företeelser som alla känner igen.

Respektive regeringar Elsa och Tilda får inte vara med i Ronneby. Olle och Arne står dock under ständigt inflytande och för publiken blir deras kärringar snabbt välbekanta. Ibland ändan ner i sänghalmen.

Emellanåt låter Bejmar/Robertsson Olle och Arne vila i kulissen. Det dämpar flåset och bryter av. Håkan Robertsson plockar fram talangen som elegant kuplettsångare. Thomas Lähdets duo kompar. Magnus Bejmar gör lite personliga reflexionsresor bakåt i 1970-talets Ronneby.

Ett inhopp som stand upp comedian föll inte heller ur ramen. Det kändes först som en liten risk i en genre som det snart gått inflation i på krogscenerna. Olle och Arne stövlar in som två helylliga amatörer i 90-talets trendvärld. Men de spelas av två proffs.

Mats Pihlgren
 

   

 Till förstasidan

Mer om Olle & Arne

En titt på Hallabro

Läs recensioner

Kontakta oss

Föreställningsbilder

SÅNGTEXTER

Till far

En korv

Helsingör

Till Kontakten

Helges gurkor

Till Frälsningarmen

Till våra Lassar

   
    Förstasidan Mer om Olle & Arne En titt på Hallabro  Recensioner Kontakta oss Föreställningsbilder
SÅGTEXTER: Till far En Korv Helsingör Kontakten Helges gurkor Till Frälsningsarmén