Uppdaterad 02 juli 2023

.

FIAT Panda 4x4 Climbing 2005
Såld efter annonsering mindre än 12 timmar på Blocket.

Äääntligen, jag har hittat en Fiat Panda Climbing i extremt gott skick!
Hittade den i Molkom!

 

 

Tekniska spec.
Mer om Panda
Renault Zoe
Fiat Panda 4x4 NEW
Punto Cabrio
Panda 4x4
X-1/9
Golf GLI Cab
www.FIAT.se
Förstasidan

Tekniska specifikationer

 

 

 
 

03.08.2006
Så är jag med Panda 4x4 igen. Häärligt! Jag behöver en vinterbil, Punto Cabben skall ju ha sin vintervila i garaget.

Jag köpte tillbaka min gamle Punto 80 ELX, som mitt ex och jag köpte ny 2000. Men
den tog slut i en GB Magnum.

Mitt i ett rejält bett nöp framförvarande till på bromsen och svängde in på Jysk. Inte hann jag få foten på bromsen i tid, trots att vi rullade i ca 20 km/h. Damen i bilen jag tuschade till i baken blev naturligtvis lite skrämd, brak och knuff i ryggen, släppte ratten och rullade in i en tredje trafikant som stod och väntade på att få köra ut från Jysk.

Kan man känna sig mer skyldig än när man går ut med sin saatans glass och ber om ursäkt för att man orsakat en trebilskrock. Punton värderades till 27 000 och det kostade tydligen mer att laga den så Folksam löste in den och där stod jag igen med bara min Puntocabbe.

Blocketsurfning och blocketsurfning och där, plötsligt, en Panda 4x4 2005! Den skall jag ha! Åkte nattåget till Hallsberg. Avresa 22.00 från Ronneby. Efter en nästan sömnlös natt i sovkupé var jag framme i Hallsberg halv sex på morronen. (Redan halv sju kunde man få en macka och en kopp kaffe.) Tåget mot Karlstad gick inte förrän 08.19. Men halv tio var jag i Karlstad och köpte bilen.

Den var ett flyttgods från Holland. Ägaren, som haft den sen ny flyttade hit 2008, så nu är jag andre ägaren till bilen. Den är så välhållen att man knappt kan tro att den rullat 8000 mil. Det luktar ny bil, textilmattorna ser nya ut. Inte en skråma någon stans!

Resan hem var, trots min trötthet, (stannade och tog en powernap vid ett par tillfällen,) rätt underbar. Navigerade mig tillbaka till Ronneby längs lite små vackra vägar med min iPhone Navigon. Efter 50 mil svängde jag in på en mack för att fylla på bensin, 25,4 liter fick jag i tanken! Det blir inte så dyrt att köra omkring med den lille svarte.

Efter ett par veckor som Panda 4x4 ägare är jag än mera nöjd. Har varit ute lite i en skogsbacke och provat fyrhjulsdriften - mycket nöjd!

Labbar en del med radion, som har bluetooth. Får det nästan att funka med min iPhone. Lite skrapigt ljud när jag ringer ut via handsfreeanläggningen. Kanske är micken skadad. Får ta Car Cigarette Powered 1000mA USB Adapter/Charger - Black (DC 12V)mig en dag där ute och labba när lutningsmätaren och grejorna jag beställde från DealExtreme kommit. Från dem  beställde jag bla en snygg nästan osynlig iPhone laddare till cigguttag 2,7 $.

Och en billig och bra hållare till iPhonen, 5,85$. Det är så billigt att man rodnar.

 

 
Håkan Robertsson
Hakan@Robertssons.nu